Κάποιο λάκκο έχει το tablet…

ipadsvslaptops_art_inΚάποιο λάκκο έχει το tablet…


«Την παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014 στις 13.30 στο Tει Αθήνας ,παρουσία των μελών της Διοίκησής , μελών του Συμβουλίου του Ιδρύματος, της Κριτικής Επιτροπής και του χορηγού VodafoneCU, θα γίνει σε ειδική τιμητική εκδήλωση η βράβευση, καθώς και η επίσημη παρουσίαση του εμβλήματος των 30 χρόνων του ΤΕΙ Αθήνας. Στην εκδήλωση θα βραβευθούν από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό ΄Ίδρυμα (ΤΕΙ) Αθήνας με τιμητικές πλακέτες και δώρα , ευγενική χορηγία του καρτοκινητού VodafoneCU,τα 3 πρώτα σε κατάταξη έργα φοιτητών ,που επιλέχτηκαν από 5μελής Επιτροπή Αξιολόγησης.»Με αυτή την ανακοίνωση, το τεχνολογικό ίδρυμα Αθήνας, ανακοινώνει στην κοινότητα του την διεξαγωγή και μετέπειτα βράβευση, με την βοήθεια μιας ιδιωτικής εταιρίας, 3 φοιτητών για την “εθελοντική¨” εργασία που παρείχαν για την δημιουργία ενός σήματος.
Σε αυτό το σημείο,έχοντας ξεκάθαρο στο νου μας το ρόλο του πανεπιστημίου μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα,η κατάσταση δεν μας ξενίζει καθόλου. Το πανεπιστήμιο, επαληθεύει για ακόμα μια φορά τον ρόλο του, ως εργοστάσιο παραγωγής πειθαρχημένων και ευέλικτων εργατών ,οι οποίοι καλούνται να δωρίσουν τις ιδέες τους, με κέρδος την ανέλιξη άλλα και προβολή τους.
Και ενώ το πανεπιστήμιο σπρώχνει τα ίδια του τα “παιδιά” από τώρα στον εργασιακό στίβο,σημαντική είναι και η στάση των ίδιων των φοιτητών,που δυστυχώς ούτε αυτή μας εκπλήσσει. Παίρνοντας μέρος σε αυτόν τον διαγωνισμό, και με στόχο την ατομική τους ανάδειξη, για άλλη μια φορά προβάλουν την ατομική λογική που το ίδιο το πανεπιστήμιο τους καλλιεργεί , αδιαφορώντας για τις συνέπειες αυτής της γρήγορα αναπτυσσόμενης εθελοντικής νοοτροπίας(άξιο τέκνο των αμερικάνικων και λοιπών ευρωπαϊκών προτύπων).

Βέβαια η εθελοντική εργασία, δεν είναι η μόνη πτυχή εργασίας που πραγματοποιείται μέσα στο πανεπιστήμιο ,μιας και μεταπτυχιακοί και πολλές φορές προπτυχιακοί φοιτητές εξαναγκάζονται μέσα από εργασίες να συνεισφέρουν σε δουλειές καθηγητών και διαφόρων εταιριών. Πρόσφατο παράδειγμα η εργασία που μπήκε σε προπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος εσωτερικής διακόσμησης για την βελτίωση της εμφάνισης του εστιατορίου. Μια δουλειά που υπό άλλες συνθήκες το ίδρυμα θα έπρεπε να την αναθέσει σε επί πληρωμή διακοσμητή. Ταυτόχρονα υπάρχουν και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που κατά καιρούς ασκούν άμισθη εργασία η εργασία με εξευτελιστικούς μισθούς για χάρη των καθηγητών.
Συμπερασματικά τα πανεπιστήμια μετατρέπονται σε επιχειρήσεις, μέσω διαφόρων κερδοσκοπικών επενδυτικών εγχειρημάτων που βασίζονται στην πανεπιστημιακή περιουσία ,το καθηγητικό προσωπικό και την φθηνή άμισθη φοιτητική εργασία. Παράλληλα τα πανεπιστήμια συσφίγγουν και μετασχηματίζουν την συνεργασία τους με επιχειρήσεις όπως η
vodafone, που πρώτα ανέλαβε τις φοιτητικές ταυτότητες και τώρα με χορηγίες συνδιοργανώνει εκδηλώσεις και διαγωνισμούς μέσα στο ΤΕΙ, αναλαμβάνοντας να καλύψει το “οικονομικό κενό” των δημόσιων φορέων. Συνειδητά λοιπόν επιλέγουν τη vodafone, η οποία μαζί με τη wind, στέλνουν σε εργολαβική εταιρία εργαζόμενους από τα τεχνικά τμήματά τους. Μια εταιρία, που στοχευμένα εκμεταλλεύεται τον μεσαιωνικό θεσμό των εργολαβιών, αφαιρώντας από τους εργαζόμενους της κάθε δικαίωμα.

Σε αυτή την εκμετάλλευση εκ μέρους του πανεπιστημίου,την ύπουλη εισβολή των ιδιωτικών εταιρειών και την αδιαφορία των φιλόδοξων φοιτητών, στεκόμαστε απέναντι. Προτάσσουμε τη συνειδητή ταξική μας θέση και αρνούμενοι να λάβουμε μέρος σε τέτοιου είδους φιέστες, παρεμβαίνουμε έμπρακτα,καλώντας διοικητικούς, φοιτητές και λοιπούς εργαζόμενους στο ΤΕΙ να διαλέξουν στρατόπεδο.
Ή με τα αφεντικά ή με τους εργάτες!

Αυτόνομο Σχήμα Σ.Κ.Σ

Ακολουθεί το κείμενό σε μορφή pdf : https://assgtks.espivblogs.net/files/2014/03/Κάποιο-λάκκο-έχει-το-tablet….pdf

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *