Μαθήματα Αυτομόρφωσης #1

Mathimata automorfosis

πρώτο μάθημα(photoshop):

ΠΕΜΠΤΗ 15.1
ώρα: 16:30

Τα μαθήματα αυτομόρφωσης δεν έχουν σκοπό, για κανέναν λόγο, να παίξουν τον ρόλο οποιουδήποτε καθηγητή είτε να αποτελέσουν κάποιου είδους Çσυμπληρωματικό βοήθημαÈ για οποιοδήποτε πανεπιστημιακό μάθημα.
Άλλωστε, άμα θέλαμε να καλλιεργήσουμε πελατειακές σχέσεις με κύριο εμπόρευμα την γνώση, να θεωρούμε τους εαυτούς μας αυτόφωτους κατόχους της απόλυτης αλήθειας , να υπακούμε και να κάνουμε πλάτες σε προϊσταμένους, προέδρους, εταιρίες, κράτος και λοιπές αηδίες, δεν θα ήμασταν εδώ. Αν θέλαμε να προωθήσουμε τον ρόλο του πανεπιστημίου και, μέσω των μαθημάτων, να δημιουργήσουμε πειθήνιους εργαζόμενους που κοιτάνε μόνο την δουλειά τους και ονειρεύονται υψηλές θέσεις και καριέρες όπως κάνει τόσα χρόνια αυτό, θα έπρεπε αυτήν την στιγμή να είμαστε στα μαθήματά μας και να κρατάμε σημειώσεις αγχωμένοι για την εξεταστική που έρχεται.
Εμείς είδαμε την σαπίλα που κυριαρχεί στο ίδρυμα και είπαμε να μην βασιστούμε στο υπάρχον σύστημα διδασκαλίας, αλλά να δοκιμάσουμε να κάνουμε τα δικά μας.
Τι αντιπροτείνουμε; Αυτομόρφωση!
Για μας, η ουσία της διαδικασίας της αυτομόρφωσης δεν είναι απλά τα μαθήματα να γίνονται με βάση τον οριζόντιο τρόπο διδασκαλίας. Θεωρούμε ότι κύριος σκοπός των μαθημάτων είναι να ξεπεραστούν οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ διδασκόντων-μαθητευόμενων, να γκρεμιστεί κάθε είδους μοντέλο αυθεντίας. Για μας δεν υπάρχουν πομποί και παθητικοί δέκτες, αντιθέτως υπάρχουν άτομα που μαζεύονται, οργανώνονται και μαθαίνουν το ένα από το άλλο.
Αντιπροτάσσουμε την αυτοργάνωση του μαθήματος, γιαυτό και το μάθημα θα ÇγίνεταιÈ από διαφορετική ομάδα ατόμων κάθε εβδομάδα, τα οποία θα αναλαμβάνουν, θα προετοιμάζουν και θα παρουσιάζουν το θέμα στους υπόλοιπους.
Ας γίνει η αυτοργάνωση των μαθημάτων μας
το πρώτο βήμα για την αυτοργάνωση των ζωών μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *